Menu

Partners

Artikelindex

Het Kaaitheater

Het kunstencentrum Kaaitheater werd opgericht in 1977. In oorsprong was het een tweejaarlijks, internationaal festival. Sedert 1987 ontplooit het Kaaitheater een permanente seizoenswerking. Het presenteert theater, dans en concerten, met een sterke nadruk op vernieuwend werk. Veel aandacht gaat naar het opzetten van eigen producties en coproducties, met kunstenaars en groepen uit binnen- en buitenland.

Het Kaaitheater presenteert voorstellingen op twee locaties: in het Kaaitheater zelf (Sainctelettesquare 20) staan de grote producties; kleine producties vinden een speelplek in Kaaistudio’s (Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81), een voormalige geuzebrouwerij. De Kaaistudio’s worden ook druk gebruikt voor repetities. Het Kaaitheater en de Kaaistudio’s zijn beide gelegen in de Brusselse kanaalzone, op een boogscheut van elkaar en van het stadscentrum.

Elk jaar presenteert het Kaaitheater ruim 70 producties, door artiesten en groepen uit een twintigtal landen. Daar zijn bekende en minder bekende namen bij, sommige hebben een lange geschiedenis met het Kaaitheater, andere staan hier voor het eerst. Dat geldt ook voor ons publiek: sommige toeschouwers zijn habitués, maar elk seizoen verwelkomen we ook vele nieuwe bezoekers, jong en oud en alles daartussenin.

Onze bezoekers bieden we sinds jaar en dag vele faciliteiten: democratisch geprijsde tickets die goedkoper worden naarmate u vaker komt, reducties voor zowat iedereen, inleidingen, nagesprekken, debatten, lezingen…