Menu

Programma

Lancering van WaanVlucht! op 20 maart 2014 in het Klein Kasteeltje

Op 20 maart 2014 geven we de aftrap voor WaanVlucht! in het Klein Kasteeltje te Brussel. Deze keuze is niet toevallig en zal door de huidige directie van het asielcentrum worden toegelicht.

Programma :

Onthaal vanaf 18u30 (inschrijving en reservatie nodig)

Welkomstwoord en historische situering door directie Klein Kasteeltje

Panelgesprek in twee gedeeltes met een muzikaal intermezzo

inleiding door Marc Reynebeau, publicist bij De Standaard en geschiedkundige. De huidige commercialisering van WO1 ziet hij met lede ogen aan. Waarom werd die oorlog eigenlijk gevoerd?

Panelgesprek over desertie en oorlogsweigering met

Marc Reynebeau, moderator

Ludo De Brabander van Vrede vzw en mede-initiatiefnemer van WaanVlucht!, Midden-Oosten- specialist en kenner van Syrië en Palestina. ‘Oorlog komt niet uit de lucht gevallen.’

Anne Morelli, professor aan de ULB, gespecialiseerd in onderzoek over propaganda en oorlog. ‘Waarom liepen hele volkeren over van patriottisme?’

Getuigenis van Samir Hamdard. Hij is de woordvoerder van de Afghaanse vluchtelingen die al maanden het recht op asiel eisen.

Muzikaal intermezzo met medewerking van Globe Aroma en het Brussels Brecht-Eislerkoor

Panelgesprek over het artistieke luik van WaanVlucht! met

Marc Reynebeau, moderator

Frederic Rzewski, Amerikaans pianist en componist uit Brussel. Hij componeerde een koorstuk voor de deserteur. Van Sophocles via Jeremia en Joyce tot Tucholsky en van Ostaijen.

Lieve Franssen dirigeert het Brussels Brecht-Eislerkoor en is specialiste van het verzetslied. Ze legt het verband tussen cultuur en verzet, keuzes en solidariteit. ‘Neen, dit is niet onze oorlog!’

De avond verloopt in twee talen. Fluistervertaling mogelijk.

Klein Kasteeltje
Negendelinielaan 27
1000 Brussel

Tramhalte Ieper (lijn 51) of metro Graaf Van Vlaanderen

 

Gratis, maar reservatie verplicht per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info: 0497 93 47 16